Header duurzaamheid.png
ennl

Duurzaamheid

terug
Inspire stoffen zijn de absolute top voor de nieuwe generatie werkkleding. Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand.

Speciale polyestervezels
Gemaakt van volledig recyclebaar polyester kent het meerdere levens op hetzelfde niveau. Inspire past daardoor volledig binnen de gezichtspunten van de circulaire economie en Cradle2Cradle. In tegenstelling tot de alom bekende polyester kleding is de Inspire polyester een gesponnen garen van micro-fibers. Hierdoor voelt de stof aan als katoen en heeft het een heerlijk draagcomfort.

BlueSign gecertificeerd
Inspire is BlueSign gecertificeerd. De BlueSign standaard garandeert dat de producten onder dit keurmerk uitsluitend onder gecontroleerde componenten bestaan en dusdanig worden geproduceerd dat zij voor mens en milieu onschadelijk zijn. Middels een uniek ‘Input Stream Management’ systeem wordt iedere processtap gescreend op alle schadelijke toevoegingen. Gedurende het productieproces en niet pas aan het eind.

Klik hier voor meer informatie over BlueSign.

Recycling
Inspire is te koop of te leasen. In beide gevallen neemt DutchSpirit de gebruikte kleding terug en betaalt hiervoor € 0,25 per kilo. In veel gevallen betalen bedrijven kosten voor het afvoeren van hun oude kleding, in dit geval krijgt u geld terug. Zo werkt de circulaire economie, de grondstoffen hebben een waarde en die betalen wij u voor een deel terug.

Europese productie
Inspire wordt in Europa geproduceerd. Geen lage lonen landen, geen onderbetaalde werknemers, eerlijk betrokken partnership. Wij streven naar behoud van werkgelegenheid binnen Europa, kwalitatief hoogwaardige materialen en eerlijke betaling van medewerkers en eerlijke prijzen voor onze klanten.

Klimaatneutraal
Inspire is klimaatneutraal. Alle geproduceerde CO2 wordt gecompenseerd door bomenaanplant in het regenwoud.

Besparing
De besparing door recycling van de stof is enorm! Geen nieuwe aardolie-winning, raffinage etc. maar het terugsmelten van de polyester tot granulaat en daar opnieuw garens van maken, eenvoudiger kan niet! De besparing bedraagt 40% op waterverbruik, 76% op energieverbruik en 71% CO2 uitstoot en 100% op aardolie!