header coatings.png
ennl

Coatings

terug
Naast het feit dat Inspire ontwikkeld is om duurzaam met onze grondstoffen om te gaan, maken de speciale coatings het tot een zeer innovatief product. Stoffen die de gezondheid van uw medewerkers ondersteunen en zelfs ziekteverzuim kunnen reduceren.

Zie de coatings als accessoires op een auto, de extra’s die u kiest om veiliger, prettiger of luxueuzer te kunnen rijden. Tot op heden hebben we nooit zo gekeken naar kledingstoffen, dat terwijl mensen er dagelijks vele uren in doorbrengen. Vaak zijn de kosten van doorslaggevende betekenis, niet de functionaliteit.

De coatings van Inspire zijn eveneens allen BlueSign gecertificeerd. Ze zijn gebaseerd op de lessen die de natuur ons leert, de leer van de biomimicry. Waarom glijdt het water van een blad, waarom blijft een eend droog en warm in het water, hoe warmen reptielen zo snel op in de zon etc.

3XDRY3XDRY coating, the feel good technology
3XDRY combineert 2 technologieën op een textiel: aan de buitenzijden maakt deze coating het textiel waterafstotend, aan de binnenzijde verdeelt het juist vocht over een groter oppervlak waarna het gemakkelijker verdampt. 3XDRY: waterafstotend aan de buitenzijde, water absorberend aan de binnenzijde en droog in een oogwenk. Kijk hier voor een korte impressie over 3XDRY.

button-ecorepel-11Ecorepel, clean and dry, naturally
De natuurlijke basis van waterafstoting, gevangen in een unieke coating. Ecorepel is waterafstotend en ideaal voor softshell vesten en jassen. Water- en vuil afstotend. Kijk hier voor een korte impressie over Ecorepel.

button-activesilver-11ActiveSilver, remt bacteriegroei, behoudt frisheid
Gebaseerd op natuurlijke zilverzouten zorgt ActiveSilver voor een bacterie-remmend effect en daarmee voor langdurige frisheid van de kleding zonder nare luchtjes. Zeer geschikt wanneer er in warme omgeving gewerkt wordt, zoals zorginstellingen. Lees hier meer over ActiveSilver.

button-coldblack-11Coldblack, sun reflector, UV Protector
Anders dan de naam doet vermoeden is de Coldblack coating geschikt voor alle donkere kleuren in de stoffen. Donkere stoffen absorberen zonlicht en warmte. Coldblack absorbeert aanzienlijk minder en beschermt tegen schadelijke UV straling.  Coldblack draagt bij aan een hoog draagcomfort en veiliger werken in de zon. Kijk hier voor een korte impressie over Coldblack.

button-solar-11Solar+, soak up the sun
Solar+ absorbeert actief zonnewarmte.  Het biedt extra warmte op koude dagen, zelfs op dunne stoffen. Solar+ is geschikt op jassen die daardoor minder dik en dus prettiger om in te werken zijn. Kijk hier naar een korte impressie over Solar+.

button-energear-11Energear, safe your energy
Duurzaamheid spreekt over het besparen van energie, maar hoe gaan we om met onze eigen lichaamsenergie? Energear is gebaseerd op de eeuwenoude werking van kristallen en weerkaatst lichaamsenergie. In Inspire met Energear voel je je langer fit, energieker, krachtiger! Kijk hier voor een korte impressie over Energear.